Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z potrawką Zewy
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Mięso pokroić na kawałki, cebulę pokroić w kostkę, paprykę w większą kostkę, natkę i szczypiorek pokroić a kukurydzę, oliwki i kiełki odsączyć z zalewy na sicie.
Szeroki rondel rozgrzać, wlać olej i wrzucić mięso z kurczaka oraz cebulę.
Wszystko podsmażyć.
Potem wlać rosół i dusić 15 minut.
Następnie dodać sól i pieprz, wrzucić paprykę i dalej dusić kilka minut.
Na koniec dodać kukurydzę, oliwki i kiełki i potrawkę zagęścić skrobią ziemniaczaną wymieszaną z odrobina wody.
Potrawkę zagotować, w razie konieczności jeszcze doprawić i wrzucić natkę i szczypiorek, wymieszać i podawać z ugotowanym makaronem.
Danie posypać delikatnie czarnym sezamem.