tagiatelle z cukinią z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • MAKARON TAGIATELLE

    250 gram
  • cukinia

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • parmezan starty

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 małe opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy makaron al dente.
Za pomocą skrobaczki wycinamy z cukini wstążki.
Smażymy cukinię wraz z czosnkiem, pod koniec doprawiamy ją solą i pieprzem. Po odstawieniu z ognia zalewamy ją jogurtem i mieszamy, ewentualnie doprawiamy.
Na talerz układamy tagiatele, na to trochę cukini z sosem i posypujemy parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariposas 08.01.2011 21:01
kiedyś spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat