Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szyszki z krówek i dmuchanego ryżu

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukierki krówki 300 g
masło 80 g
mleko 2-3 łyżki
ryż preparowany 80-90 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szyszki z krówek i dmuchanego ryżu

Kroki postępowania

1
Krówki odwinąć z papierków i pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 1 - Szyszki z krówek i dmuchanego ryżu foto
2
Dodać zimne masło.
Krok 2 - Szyszki z krówek i dmuchanego ryżu foto
3
Dolać odrobinę mleka.
Krok 3 - Szyszki z krówek i dmuchanego ryżu foto
4
Ogrzewać na najmniejszym palniku, stale mieszając.
Krok 4 - Szyszki z krówek i dmuchanego ryżu foto
5
Będzie gotowe, kiedy krówki się rozpuszczą i powstanie jednolita masa.
Krok 5 - Szyszki z krówek i dmuchanego ryżu foto
6
Do dużej (najlepiej szklanej) miski wsypać dmuchany ryż i wlać masę krówkową.
Krok 6 - Szyszki z krówek i dmuchanego ryżu foto
7
Wymieszać bardzo dokładnie ale jak najszybciej.
Krok 7 - Szyszki z krówek i dmuchanego ryżu foto
8
Blaszkę do muffinek przygotować wcześniej i w dołki włożyć papierowe papilotki - wypełnić je ryżem za pomocą łyżki. Lekko ugnieść i pozostawić do zatygnięcia.
Krok 8 - Szyszki z krówek i dmuchanego ryżu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.09.2016 20:32
Zabieram przepis
fotoviderek 28.09.2015 23:57
Przypominają mi się dawne czasy :)
Renataj 28.09.2015 22:38
Smak dzieciństwa:)
agnieszka214 28.09.2015 22:06
fajny pomysł
Łukasz15 28.09.2015 21:32
Dla mnie superr
Wiesława1 28.09.2015 18:05
oj smaki z dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak