Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szyszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
krówki 250 gram
woda 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
mleko w proszku 2,5 szkalnki
ryż preparowany 175 gram

Przepis i sposób przygotowania na: szyszki

Kroki postępowania

1
w garnuszku rozpuszczamy margarynę z cukrem kakao i wodą. aż będzie jednolita następnie dodajemy krówki i delikatnie zagotowujemy ciągle mieszając.
Krok 1 - szyszki foto
2
masę zdejmujemy z ognia i czekamy ok 15 minut aż lekko przestygnie. przelewamy ja do miski i dodajemy ryż. dokładnie mieszamy wszystko.
Krok 2 - szyszki foto
3
masę formujemy w kształt podłużny lub kulek. na robiłam to dłońmi które moczyłam w wodzie. odstawiamy do lodówki aż zastygną.
Krok 3 - szyszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 12.12.2012 17:31
smaczne
Seba 11.12.2012 09:38
super
Dorian 02.11.2012 21:21
fajne
Jodaj 13.10.2012 07:47
sysunie :) niebo w gębie :P
zdeba 25.09.2012 23:00
Super pomysł:)
halina17 25.09.2012 16:00
Mi też przypomina się dzieciństwo.
czarnyaniol1990 25.09.2012 15:38
pamietam ten przysmak z dzieciństwa :)
Agnieszka91 25.09.2012 15:32
super zabieram do mojej księgi
Agnieszka91 25.09.2012 15:31
super zabieram do mojej księgi
kaja1991 25.09.2012 15:29
najgorsze było ich lepienie ale przy pomocy wody idzie szybko
kaja1991 25.09.2012 15:28
dzieciaki będą zachwycone jeśli pomogą nam w przygotowaniach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak