szyszka z masy krówkowej

mic

szyszka z masy krówkowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa krówkowa

    2 sztuki
  • masło

    1 kostka
  • ryż preparowany

    3 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

MAsło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy do niego masę krówkowa i gotujemy na małym ogniu, aż masa bdzie miała jednoitą, gładką konsystencję. Lekko wystudzamy, i następnie wsypujemy ryż. Wszytsko mieszamy, i ormujemy szyszki, kulki, kkwadraty jak kto woli, można np w papilotkach włożyć, co ułatwia sprawność pracy, w porównaniu z szyszkami. Szyszki wykładamy na papier do pieczenia i wkładamy na kilka godzin do lodówki, owe szyszki są bardzo słodkie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

08.12.2012 18:42
perfekcyjne szyszki

Botwinka

11.10.2012 14:45
pysznosci

TEtalicha

06.09.2012 07:50
piękny kształt

Rafał10

22.08.2012 07:42
to mój przysmak, chociaż sama nigdy nie robię... moja przyjaciółka zawsze robi jak mam do niej wpaść na babskie pogawędki przy szyszkach :)

ewaa

20.08.2012 17:59
pyszne!

daria2911

12.05.2012 22:11
pyszne

mic

12.05.2012 16:56
dużo czasu z pewnościa nie, bo szyybko się robi, tylko tzreba ilość zdecydowanie zwiększyć składników, tzn zalezy ile na 1 osobe by ich miało być, ale taką szyszką się szybko zasłodzić mozna, więc duzo się ich nie zje

parysek10

12.05.2012 16:47
może być niezłe

Pajecznik

12.05.2012 16:21
pięknie wygląda. Czy przygotowanie zajmuje dużo czasu? Tak na 15 osób?

mic

12.05.2012 13:32
najgorzej uformowac szyszke hehe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat