Szynka wieprzowa z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • szynka wieprzowa

    4 plastry
  • warzywa mrożone

    1 opakowanie
  • cebula

    1 sztuka
  • przyprawa uniwersalna

    3 łyżeczki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • olej do smażenia

MARYNATA

  • olej

    2 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 szczypty
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć pokroić w plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem.
Składniki marynaty wymieszać, natrzeć plastry mięsa, odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Obtoczyć plastry w mące, obsmażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron, na rumiano.
Opieczone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na patelnię wlać odrobinę oleju, podsmażać warzywa z dodatkiem ziół które dołączone były do mieszanki, parę minut, mieszać.
Zawartość patelni, przełożyć na mięso, nakryć naczynie, zapiekać około 15 -20 minut.
Podawać z ziemniakami lub ryżem.
SMACZNEGO!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
engie23 14.05.2015 19:57
apetycznie wygląda
fotoviderek 14.05.2015 18:23
Mięsko pierwsza klasa :)
gosia1988 14.05.2015 18:09
lubię takie dania
Bernadeta1 14.05.2015 17:11
pyszne mięsko do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat