Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka wieprzowa nadziewana czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa bez kości 1,5 kg
czosnek 10-15 ząbków
sól
olej
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szynka wieprzowa nadziewana czosnkiem

Kroki postępowania

1
szynkę natrzeć solą i przyprawą, ząbki czosnku obrać, mięso naciąć nożem i włożyć ząbki czosnku w zagłębienia. Całość owinąć kilka razy folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki
Krok 1 - szynka wieprzowa nadziewana czosnkiem foto
2
tak przygotowane mięso pieczemy 2 godziny w temperaturze 180 stopni
Krok 2 - szynka wieprzowa nadziewana czosnkiem foto
3
po upieczeniu zdejmujemy folię, mięso odstawiamy na 15 minut i następnie dzielimy na plastry
Krok 3 - szynka wieprzowa nadziewana czosnkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 16.02.2013 00:08
A czy taka zwykła folia spożywcza nie stopi się podczas pieczenia?
teresa18 15.02.2013 21:22
następnym razem zwrócę większą uwagę aby wybrac ładniejszy kawałek do zdjecia, akurat brakło mi rękawa do pieczenia i upiekłam w tej folii,z tego co pamiętam to przez owinięcie kilka razy mięsa folią po upieczeniu było soczyste
SmacznaPyza 15.02.2013 19:27
nie widać ani nacięć w mięsie pod folią ani kawałeczków czosnku w przekrojonej szynce. Pieczesz w tej folii spożywczej przeźroczystej ?
kuklik 07.09.2012 14:55
pyszna
Ewelina47 22.08.2012 21:50
ojjj jak super wygląda ta szynka ... aż ślinka cieknie
ziutula
ziutula 15.08.2012 13:45
oj, do chleba pychota..
edita15 15.08.2012 10:27
super szynka
tom 15.08.2012 10:22
też taką lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak