szynka wieprzowa nadziewana czosnkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa bez kości

    1,5 kg
  • czosnek

    10-15 ząbków
  • sól

  • olej

  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - szynka wieprzowa nadziewana czosnkiem foto
szynkę natrzeć solą i przyprawą, ząbki czosnku obrać, mięso naciąć nożem i włożyć ząbki czosnku w zagłębienia. Całość owinąć kilka razy folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki
Krok 2 - szynka wieprzowa nadziewana czosnkiem foto
tak przygotowane mięso pieczemy 2 godziny w temperaturze 180 stopni
Krok 3 - szynka wieprzowa nadziewana czosnkiem foto
po upieczeniu zdejmujemy folię, mięso odstawiamy na 15 minut i następnie dzielimy na plastry

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 16.02.2013 00:08
A czy taka zwykła folia spożywcza nie stopi się podczas pieczenia?
teresa18 15.02.2013 21:22
następnym razem zwrócę większą uwagę aby wybrac ładniejszy kawałek do zdjecia, akurat brakło mi rękawa do pieczenia i upiekłam w tej folii,z tego co pamiętam to przez owinięcie kilka razy mięsa folią po upieczeniu było soczyste
SmacznaPyza 15.02.2013 19:27
nie widać ani nacięć w mięsie pod folią ani kawałeczków czosnku w przekrojonej szynce. Pieczesz w tej folii spożywczej przeźroczystej ?
kuklik 07.09.2012 14:55
pyszna
Ewelina47 22.08.2012 21:50
ojjj jak super wygląda ta szynka ... aż ślinka cieknie
ziutula 15.08.2012 13:45
oj, do chleba pychota..
edita15 15.08.2012 10:27
super szynka
tom 15.08.2012 10:22
też taką lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat