Szynka w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • masło

    2 łyzki
  • dymki ze szczypiorkiem

    pęczek
  • szałwia

    2-3 listki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 sztuki
  • sól do smaku

  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na grube plastry, na patelni rozgrzewamy masło obsmażamy mięso z każdej strony, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, tyle aby mięso było zanurzone, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę oraz liść i ziele angielskie, gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie, a ziemniaki się rozpadną, zagęszczając sos, doprawiamy w trakcie ostrą papryką oraz dodajemy listki szałwii.
Gdy tylko mięso będzie miękkie zestawiamy z ognia. Podajemy z ziemniakami lub ryżem na sypko posypane posiekanym szczypiorem z dymki. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 06.05.2016 13:19
smaczne mięsko
Ola1984 06.05.2016 10:59
Pyszne i pożywne danie :)
bryndzia93 06.05.2016 09:26
Smaczne danie obiadowe ;)
Madzai 06.05.2016 08:42
Musi być pyszna :)
Kolorowa 05.05.2016 22:29
Super składniki !
wwwiolka 05.05.2016 21:48
Bardzo fajny przepis.
Babeczka35 05.05.2016 21:33
Pyszne danie:)
Ada-Gaba 05.05.2016 21:27
Pyszne mięsko
wyattearp 05.05.2016 21:24
pychotka !!!!!!!!!!!!!!!
IKrakowianka 05.05.2016 20:09
bardzo smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat