Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w sosie śmietanowym z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
pieczarki 500 g
cebula
śmietana kremówka
mąka pszenna 4 łyżki
olej rzepakowy
sól, pieprz
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w sosie śmietanowym z pieczarkami

Szynkę pokrój w plastry o grubości 0,5-1cm.Rozbij je lekko,przypraw solą i pieprzem,obtocz w mące i usmaż na złoto na oleju.Przełóż na talerz.
Na tę samą patelnię włóż pokrojone pieczarki i drobno posiekaną cebulę,usmaż do miękkości.
Na patelnię ponownie włóż mięso,zalej śmietaną,duś pod przykrywką na małym ogniu 30 min (w razie konieczności dodaj nieco wody). Przypraw do smaku,podawaj z kaszą gryczaną,posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 16.02.2014 17:35
Smakowitości:)
Kuchenka 16.02.2014 16:12
bardzo smakowite!!!
ao_12 16.02.2014 15:38
przepyszne jedzonko :)
Adamorek 16.02.2014 14:12
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak