Szynka w sosie koperkowo-cebulowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    80 dkg
  • cebula

  • koper

  • kostka mięsna

  • liście laurowe Prymat

    2
  • mąka

    1 łyżka
  • olej

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • ziele angielskie całe

    5 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szynka w sosie koperkowo-cebulowym foto
Umyte i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki. Delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą ziołową ze wszystkich stron. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Krok 2 - Szynka w sosie koperkowo-cebulowym foto
Następnie podsmażone mięso przekładamy do garnka z wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, kostkę mięsną i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Szynka w sosie koperkowo-cebulowym foto
Pod koniec dodajemy pokrojoną i zarumienioną na tłuszczu cebulkę oraz posiekany koper.
Krok 4 - Szynka w sosie koperkowo-cebulowym foto
Na koniec robimy zawiesinę z mąki i wody i zagęszczamy sos. Gotujemy jeszcze dwie minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 09.12.2013 12:30
przepyszna szyneczka
alaaa 23.08.2013 21:00
pyszne mięsko i sos
IZABELA29 19.02.2013 08:45
tylko koperku na ogrodzie brak a ten ze sklepu to już nie ten smak... pysznie
ben-ka 18.02.2013 17:52
smaczny obiadek,bardzo smaczny.
misia53 14.10.2012 11:55
z przyjemnością taki obiadek bym dzisiaj zjadła
Wafelek2601 17.09.2012 09:25
Smaczna
rjustysia 28.08.2012 09:34
Bardzo lubię takie mięso w sosie :)
Łukasz15 22.08.2012 10:40
Pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat