Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Szynka w skorupce na jarzynce

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzny
1 peczek
Liść laurowy suszony Prymat
1
Sklep Prymat
ziarenek ziela angielskiego
1 łyzeczka
ziarenek pieprzu
1łyżka
peklowanej szynki
1,5kg
masła
10dag
musztardy
2łyżki
jajko
1
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżek
marchewki
4
kalafior
1
dymki
2 pęczki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
mrożonego groszku
15dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w skorupce na jarzynce

Włoszczyznę kroimy na duże kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy 2 litry wody. Dodajemy przyprawy. Wkładamy mięso. Całość gotujemy ok. 1 i 1/2 na na niewielkim ogniu. Mięso wyjmujemy odkrawamy skórkę i warstwę tłuszczu. Rosół przecedzamy, odmierzamy 1litr płynu. Masło mieszamy z musztardą, jajkiem, tartą bułką, solą i pieprzem. Przygotowaną mieszankę rozsmarowujemy na szynce. Całość pieczemy ok. 25-30min w temp. 200stopni. Marchewki i kalafior oczyszczamy. Gotujemy 10min. w rosole. Dodajemy groszek i dymkę gotujemy 5min. Warzywa osączamy i przekładamy na półmisek, dodajemy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 16.11.2011 19:26
super
Magdalena80 27.11.2010 19:01
brzmi rewelacyjnie
MAR3STA 19.11.2010 16:32
pychota!
magical66 07.11.2010 17:12
co za nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak