Szynka w skorupce na jarzynce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzny

    1 peczek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • ziarenek ziela angielskiego

    1 łyzeczka
  • ziarenek pieprzu

    1łyżka
  • peklowanej szynki

    1,5kg
  • masła

    10dag
  • musztardy

    2łyżki
  • jajko

    1
  • tartej bułki

    5 łyżek
  • marchewki

    4
  • kalafior

    1
  • dymki

    2 pęczki
  • sól

  • pieprz

  • mrożonego groszku

    15dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę kroimy na duże kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy 2 litry wody. Dodajemy przyprawy. Wkładamy mięso. Całość gotujemy ok. 1 i 1/2 na na niewielkim ogniu. Mięso wyjmujemy odkrawamy skórkę i warstwę tłuszczu. Rosół przecedzamy, odmierzamy 1litr płynu. Masło mieszamy z musztardą, jajkiem, tartą bułką, solą i pieprzem. Przygotowaną mieszankę rozsmarowujemy na szynce. Całość pieczemy ok. 25-30min w temp. 200stopni. Marchewki i kalafior oczyszczamy. Gotujemy 10min. w rosole. Dodajemy groszek i dymkę gotujemy 5min. Warzywa osączamy i przekładamy na półmisek, dodajemy mięso.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 16.11.2011 19:26
super
Magdalena80 27.11.2010 19:01
brzmi rewelacyjnie
MAR3STA 19.11.2010 16:32
pychota!
magical66 07.11.2010 17:12
co za nowość

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat