Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z czosnkiem niedźwiedzim, marchewką i cebulką

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka surowa 800 g
marchewka duża
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 garść
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
mąka pszenna 2 łyżeczki
torebka do pieczenia
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z czosnkiem niedźwiedzim, marchewką i cebulką

Szynkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki. Czosnek niedźwiedzi myjemy i kroimy w paseczki. Marchewkę również myjemy i kroimy w plasterki. Wszystko wrzucamy do torebki do pieczenia, wsypujemy przyprawy i mąkę. Torebkę zamykamy dołączonym do niej żaroodpornym klipsem. Delikatnie obracając rozprowadzamy przyprawy na mięsie, całość wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika w 200 st. C przez około 60 minut (ja przez 30 minut piekłam z włączonym termoobiegiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 03.05.2013 12:08
super jedzonko!
Janina 02.05.2013 22:24
Bardzo smaczne
beniaminek 02.05.2013 22:18
fajne danie
Marta11 02.05.2013 22:04
cudnie wyglada
msmors 02.05.2013 21:52
ciekawy przepis
Megg 02.05.2013 21:46
rewelacyjne mięsko!!!
Boska_Agatka 02.05.2013 21:08
wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak