Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona w rękawie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
oliwa 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Ziele angielskie mielone Prymat 1/3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
majeranek 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona w rękawie

Szynkę opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Wszystkie przyprawy wymieszać z oliwą z oliwek. Następnie przygotowaną mieszanką natrzeć szynkę z każdej strony. Tak przygotowaną szynkę włożyć do rękawa do pieczenia i zostawić na noc w lodówce.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 27.01.2016 14:37
pyszne miesko :)
misia123410 27.01.2016 14:30
Wygląda bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak