Szynka pieczona w piwie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • piwo

    1 szklanka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć kucharkiem, pieprzem i tymiankiem. Posmaruj miodem, obwiąż nicią kuchenną. Obsmaż na oleju, przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj posiekaną cebulę, zalej piwem. Piec aż mięso będzie miękkie w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnik 05.12.2011 19:44
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat