Szynka pieczona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka bez kości

    2,5 kg
  • Goździki całe Prymat

    15 szt
  • wino czerwone wytrawne

    1 l
  • cebula

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt
  • ziele angielskie

  • konfitura wiśniowa

    3-4 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać posiekać,zalać winem.
Dodać ziele angielskie,ziarna pieprzu,liście laurowe.Szynkę natrzeć solą,zalać marynatą.Przykryć i odstawić na 2dni do lodówki.
Szynkę osączyć z marynaty,skórkę naciąć w kratkę w nacięcia włożyć gożdziki.Mięso zasznurować nicią kuchenną.Wstawić do piekarnika piec ok 2,5godz.często podlewając marynatą.
Konfitury wiśniowe podsmażyć na oliwie,dodać sos z pieczenia doprawić solą pieprzem,zagotować.Szynkę pokroić w plastry podawać z sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.09.2013 12:06
pyszne mięsko
gosia47-47 19.11.2011 07:25
mniam
owocówka 02.11.2011 09:26
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat