szynka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 1|2 kg
  • cebula

    4 szt.
  • czosnek

    5 ząbki
  • jabłka

    2 szt.
  • oliwa

    4 łyżki
  • ocet balsamiczny

    2 łyzki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • rozmaryn

    1 łyżeczki
  • lubczyk

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso skrapiamy octem,oliwą,nienaszpikowany ząbkami czosnku i odstawiamy na 2 godz do lodówki,następnie po wyjęciu jeszcze raz polewamy oliwą obsypujemy ziołami,wkładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.Cebulę i jabłka kroimy w plastry i obkładamy nimi mięso,naczynie przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni,pieczemy około 2 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat