Szynka na chleb

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    20 dag
  • oliwa

    6-7 łyżek
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • musztarda dijon

    1 czubata łyżeczka
  • kucharek meksykański

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szynka na chleb foto
Oliwę mieszamy dokładnie z ziołami prowansalskimi, musztardą i Kucharkiem do potraw meksykańskich.
Krok 2 - Szynka na chleb foto
Szynkę dokładnie smarujemy marynatą, wkładamy do lodówki na całą noc, wyciągamy godzinę przed smażeniem.
Krok 3 - Szynka na chleb foto
Smażymy szynkę na rozgrzarnym oleju z każdej strony. Gdy będzie rumiana, podlewamy niewielką ilością wody, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez 20 minut.
Krok 4 - Szynka na chleb foto
Po przestudzeniu kroimy szynkę w plastry i podajemy do pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 17.11.2012 14:52
znakomita w smaku szynka. Skoro mamy taki przepis, może warto zrobić własną szynkę na kanapki, niz kupować nazpikowaną solą szynkę sklepową.
Mysiunia 06.04.2012 09:24
takie swojskie mięsa są najlepsze! wygląda bardzo soczyście :)
melonik 02.01.2012 07:58
mniam
IKrakowianka 27.12.2011 23:43
wyśmienity schab
Anna146 06.10.2011 07:32
rewelacja
Jarlin 05.10.2011 19:20
Wspaniale wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat