Szynka miodowo-musztardowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1 kg
  • miód

    3 łyżki
  • musztarda dijon

    2 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • sos worcestershire

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Rozmaryn suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szynka miodowo-musztardowa foto
Z miodu, musztard dijon i sarepskiej, sosu Worcester oraz tymianku i rozmarynu przygotować marynatę.
Krok 2 - Szynka miodowo-musztardowa foto
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić oraz doprawić świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie posmarować marynatą i pozostawić w lodówce na noc a najlepiej na 24h.
Krok 3 - Szynka miodowo-musztardowa foto
Piec w 190 stopniach C przez 40-45 minut do ze złocenia. Podlać ½ szklanką wody przykryć pokrywką i piec w tej samej temperaturze jeszcze około 50 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 13.01.2015 09:00
Wygląda smakowicie
monika141 12.01.2015 17:36
wygląda smakowicie
cukiereczek 12.01.2015 17:05
smaczna domowa szynka
Joannasz3190 12.01.2015 15:31
Pyszności :)
IlonaAlbertos 12.01.2015 15:15
Apetyczna szynka.
Asik32 12.01.2015 15:06
na pewno smakuje wyśmienicie!
Wiktoria29 12.01.2015 14:54
wygląda bardzo smacznie
Jadwiga/Jaga85 12.01.2015 14:44
Pyszne mięsko!
smakołyk 12.01.2015 14:43
Smakowicie wyglada
mirosława4 12.01.2015 14:35
apetyczna ta szyneczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat