Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka cielęca na owocowym winku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka cielęca 60 dkg
jabłka 4 sztuki
cukier 1 łyżka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
masło 5 dkg
cebula
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
wino 1 jabłkowe

Przepis i sposób przygotowania na: szynka cielęca na owocowym winku

oprószoną solą i pieprzem cielęcinę przesmażam na maśle. Na maśle szklę też pokrojoną w kostkę cebulę. Cielęcinę przekładam do brytfanny wraz z cebulą, podlewam winem i duszę pod przykryciem. Gdy cielęcina jest już prawie miękka , wkładam obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych jabłka posypane cukrem i cynamonem, a także skropione pozostałym winem. Cielęcinie pozwalam się dopiec, a sos redukuję, dodaję śmietanę, doprawiam do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 14.08.2012 18:12
pycha
sznycel 13.08.2012 22:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak