Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szyneczka nadziewana musem i jajeczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 200 ml
musztarda 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżeczki
jajko 4 szt
szynka 12 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: szyneczka nadziewana musem i jajeczkiem

Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach wody. Śmietanę lekko ubijamy, ale nie na sztywno, dodajemy musztardę i żelatynę i mieszamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i dzielimy na 3 części każde. Plaster szynki smarujemy musem, tak na pół centymetrową warstwę, wkładamy cząstkę jajka i zwijamy w rulonik. Odstawiamy do stężenia do lodówki na godzinkę. Podajemy udekorowane cząstkami pomidora i ogórka zielonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 18.04.2013 19:40
świetnie nadziana
Łukasz15 18.04.2013 09:51
Wygląda bardzo apetycznie
mysza75 20.01.2013 14:27
Fajna przekąska, albo przystawka :-)
kuklik 16.01.2013 19:26
na karnawał jak znalazł
Vanilla
Vanilla 06.01.2013 21:11
pycha
Noruas 06.01.2013 16:28
pyszna przekąska.
Trolka 06.01.2013 16:23
smaczneee :)
marcia7 06.01.2013 16:15
doskonałą przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak