szybkowar-krupnik pyszny na indyku...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe z indyka

    50 dag
  • kasza jęczmienna

    1,5 szklanki
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • ziemniaki

    6 sztuk
  • papryczka chili

    1 średnia
  • woda

    3,5 litra
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - do smaku
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do szybkowara włożyć mięso gulaszowe indyka pokrojone w kostkę, dodac kucharka, liście laurowe, ziele angielskie, ziemniaki i włoszczyznę pokrojone w kostkę, papryczkę chilli, wsypać opłukaną kaszę jęczmienną średnią

wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować krupnik z 25 minut

szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, do smaku dać przyprawę w płynie i natkę pietruszki

krupnik jest esencjonalny, syty, smaczny..................SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 27.06.2015 20:25
pycha,moja ulubiona zupa
Kasnaj 27.06.2015 17:28
pyszny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat