Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkowar-czosnkowy kurczak w garam masala...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak 1,2 kg/nieduży
ząbki czosnku 8 sztuk
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 3 łyżki
olej rzepakowy 1/4 szklanki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
ziemniaki młode 1/2 kg
koperek 1/2 pęczka
surówka - jaką lubisz

Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-czosnkowy kurczak w garam masala...

niedużego kurczaka dobrze umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym

ząbki czosnku pokroić na na cienkie plasterki, zalać olejem, wsypać garam masala, sok z cytryny, przyprawę w płynie i dobrze marynatą natrzeć kurczaka również w środku, schować do lodówki na całą noc

do rozgrzanego garnka szybkowara włożyć kurczaka z marynata i podsmazyć krótko z każdej strony, wlać wodę, zamknąć szybkowar

od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie

podać z młodymi ziemniakami, koperkiem i np. surówką pomidorowo-ogórkową z jogurtem - kurczak jest soczysty, aromatyczny...............SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 01.09.2015 09:35
jaki fajny obiadek na lato
Ewelina1991 01.09.2015 09:02
zachęcająco wygląda ;-)
Anna169Hosz 01.09.2015 08:30
Obiadek palce lizać!
Motorek 01.09.2015 08:14
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak