Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie rogaliki francuskie na pikantnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser ostry 10 dag
żółtko jajek 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
ostra musztarda do smaku
keczup do smaku
woda 2 łyżki
ciasto francuskie 1 op
papryka czerwona 0,5 strąka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie rogaliki francuskie na pikantnie

Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w drobną kostkę. Żółtka rozmącamy widelcem z wodą i 0,25 łyżeczki soli. Ciasto francuskie rozmrażamy, rozkładamy na stolnicy oprószonej mąką i kroimy w równe trójkąty. Każdy kawałek ciasta smarujemy żółtkiem i oprószamy mieloną papryką. Na każdym trójkącie układamy porcję sera i papryki i zwijamy w rogalika. Rogaliki chłodzimy w lodówce przez ok. 20 min, następnie smarujemy żółtkiem, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.Podajemy z dodatkiem musztardy lub keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak