Szybkie rogaliki bez jaj

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • drożdże

    5 dag
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier

    1,5 łyżka
  • cukier waniliowy

  • mleko

    1/2 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, drożdże i cukier wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Wyrobić ciasto na stolnicy i podzielić na 4 części. Rozwałkować, pociąć w paski, a następnie w trójkąty. Każdy trójkącik nadziać według upodobania i formować rogaliki. Każdy ułożyć w brytfannie i piec około 15 minut.
jaj

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat