Szybkie Risotto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa podwawelska

    0,3 kg
  • ryż do risotto

    0,2 kg
  • cebula biała

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • pomidor

    2 szt
  • ogórek konserwowy

    4 szt
  • woda letnia

    200 ml
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • bulion

    1 kostka
  • ser gouda

    0,15 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szybkie Risotto foto
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Kiełbasę pokroić w plastry, dodać do smażącej się cebuli, smażyć razem przez kilka minut.
Krok 2 - Szybkie Risotto foto
Do podsmażonych składników dodać ryż, prażyć kilka sekund.
Krok 3 - Szybkie Risotto foto
Zalać wodą, przyprawić, dodać kostkę bulionową, zagotować.
Krok 4 - Szybkie Risotto foto
Doprowadzić do odparowania całej wody, gdy to nastąpi dodać do potrawy odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę pomidory i ogórki oraz starty na tarce żółty ser. Wymieszać i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nutellla 01.10.2013 19:29
pyszności :)
Jadwiga/Jaga85 01.10.2013 19:18
Nie tylko szybkie, ale i pyszne!
LoLa 01.10.2013 19:15
mniam mniam
dodi 01.10.2013 18:25
smakowite!!
Konczi 01.10.2013 18:07
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat