Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie plastry boczku w winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe wino 150 ml
sól
pieprz
chili
imbir
boczek 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie plastry boczku w winie

Boczek pokroić w plastry średniej grubości ( ale jednak nie za grube). Plastry mięsa oprószyć przyprawami: solą, pieprzem, chili,imbirem. Rozgrzać mocno patelnię, ułozyc boczek i smażyć po minucie -dwie z obu stron aż się zezłoci. Na patelnię wlac wino polewając boczek. Smazyć aż odparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 14.01.2013 19:03
dziekuję :)
Vanilla
Vanilla 06.01.2013 21:11
ciekawe
Noruas 06.01.2013 16:57
ciekawe połączenie, jak tylko będę miała boczek to wypróbuję :)
artur7 06.01.2013 16:23
lubię boczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak