Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie hamburgery

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka do hamburgerów
kotlet mielony
pomidor
cebula czerwona
ser żółty
ogórek zielony
sałata
majonez
ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie hamburgery

Bułkę do hamburgera należy przekroić i włożyć do piekarnika aby się podgrzały. Kotleta podsmażamy na patelni.
Na ciepłą bułkę kładziemy plaster sera tostowego, następnie ketchup i majonez. Kolejno układamy pomidora, sałatę, ogórka kotleta oraz kolejny plaster sera. Całość przykrywamy drugą częścią bułki i zajadamy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 08.06.2014 16:03
szybko i fajnie
Joannasz3190 08.06.2014 15:29
Lubię takie przekąski :)
pestka 08.06.2014 10:42
z pewnością bardzo smaczne
MagdaXXX 08.06.2014 09:38
bez użycia tłuszczu też można np poprzez smażenie na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Ja zawsze robię kotlety wołowe do hamburgerów
bhb8 08.06.2014 08:45
Ja najpierw wkładam wszystko do bułki a potem daję ją do elektrycznego grilla albo piekarnika żeby wszystko razem się podgrzało i przy tym nie używam tłuszczu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak