Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie ciasto truskawkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1
TRUSKAWKI MROŻONE 1 opakowanie
galaretki truskawkowe 2
czekolada mleczna
mleko
śmietan fix 2
śmietanka kremowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto truskawkowe

Do wykonania tego ciasta użyłam gotowego biszkoptu kupionego w piekarni, ale można upiec swój spód.

Dwie galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody i poczekać aż ostygnie.

Truskawek nie rozmrażać. Zamrożone truskawki (duże) przekroić na pół lub ćwiartki, by nie były za duże i zalać je zimną galaretką. Galaretka błyskawicznie stężeje, więc trzeba ją szybko i dokładnie wymieszać z truskawkami i wylać na biszkopt.

Śmietan fix zrobić wg przepisu na opakowaniu z śmietaną 36% lub mlekiem i wyłożyć na truskawki.

Trochę mleka wlać do rondelka, wsypać pokruszoną czekoladę i miesząc, aż czekolada się rozpuści. Udekorować ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 29.07.2013 06:32
fajnie wygląda
artur7 28.07.2013 18:48
wysmienity pomysl
everay 28.07.2013 18:41
pyszności z truskawkami:)
Kulinarna Ja 28.07.2013 17:43
takie szybkie ciasta są najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak