Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki pasztet/ smarowidło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 500 gram
margaryna 250 gram
cebula 1 sztuka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki pasztet/ smarowidło

Wątróbkę oczyścić i obsmażyć na patelni. Dodać posiekaną cebulę - obsmażyć razem z wątróbką. Odstawić i ostudzić.
Ostudzoną wątróbkę utrzeć (np. w malakserze) z margaryną. Dodać do smaku przyprawy (szczyptę gałki muszkatołowej, sól, pieprz).
Gotowy pasztet przekładamy do miseczki i odstawiamy do lodówki w celu "przegryzienia".
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.01.2014 07:20
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak