Szybki pasztet drobiowy do smarowania

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    1 kg
  • pieczarki

    25 dag
  • sól

  • pieprz

  • jajko

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, smażyć kilka minut.
Pieczarki pokroić i dodać do wątróbki. Gdy woda wyparuje wbić jajka i podsmażać do momentu ścięcia jaj. Doprawić, ostudzić i zmielić w maszynce do mięsa lub zblendować.

Pyszny pasztecik - wiem co jem :)

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 23.11.2013 16:32
uwielbiam takiego rodzaju pasty czy pasztety, pycha
Zdzisław 23.11.2013 13:11
dla mnie dobry, szybki pasztecik
Joannasz3190 23.11.2013 13:00
Świetny :)
bogusia19 23.11.2013 12:33
lubię to!!!
dodi 23.11.2013 11:38
świetny pomysł
6zer 23.11.2013 11:20
uwielbiam takie pasty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat