Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
CIASTO UCIERANE blaszka 36x12 cm
-
mąka
1 i 3/4 szklanki -
margaryna
1 kostka -
jajko
4 sztuki -
cukier
1 szklanka -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki
CiASTO MAKOWE
-
masa makowa
600 gram gotowa -
orzechy włoskie
1 garść siekanych -
rodzynki
garść -
jajko
1 sztuka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
Sposób przygotowania
Margarynę ucieramy z jajkami i cukrem. Do puszystej masy dokładamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do formy na keksowej. Na wierzch wykładamy wcześniej przygotowany mak. Pieczemy całość około 50 minut w 180°C.
Ciasto szybkie w przygotowaniu i smaczne .![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się