Szybki makowiec ucierany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

CIASTO UCIERANE blaszka 36x12 cm

  • mąka

    1 i 3/4 szklanki
  • margaryna

    1 kostka
  • jajko

    4 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki

CiASTO MAKOWE

  • masa makowa

    600 gram gotowa
  • orzechy włoskie

    1 garść siekanych
  • rodzynki

    garść
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masę makową przekładamy do miski. Dokładamy jajko oraz bułkę i razem miksujemy. Dokładamy bakalie. Mieszamy.
Margarynę ucieramy z jajkami i cukrem. Do puszystej masy dokładamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do formy na keksowej. Na wierzch wykładamy wcześniej przygotowany mak. Pieczemy całość około 50 minut w 180°C.


Jadwiga/Jaga85
Ciasto szybkie w przygotowaniu i smaczne .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 23.01.2015 00:56
lubię to ciasto.
tomek18 22.01.2015 16:10
super pomysł z ucierańcem z makiem! napewno wypróbuje
Michał2 21.01.2015 22:14
musi być smaczne;)
cooked 21.01.2015 15:53
coś dobrego
Zdzisław 21.01.2015 15:43
takie słodkości bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat