Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki makowiec ucierany

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO UCIERANE blaszka 36x12 cm

mąka 1 i 3/4 szklanki
margaryna 1 kostka
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

CiASTO MAKOWE

masa makowa 600 gram gotowa
orzechy włoskie 1 garść siekanych
rodzynki garść
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Porada

Ciasto szybkie w przygotowaniu i smaczne .

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki makowiec ucierany

Masę makową przekładamy do miski. Dokładamy jajko oraz bułkę i razem miksujemy. Dokładamy bakalie. Mieszamy.
Margarynę ucieramy z jajkami i cukrem. Do puszystej masy dokładamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do formy na keksowej. Na wierzch wykładamy wcześniej przygotowany mak. Pieczemy całość około 50 minut w 180°C.


UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.01.2015 00:56
lubię to ciasto.
tomek18 22.01.2015 16:10
super pomysł z ucierańcem z makiem! napewno wypróbuje
Michał2 21.01.2015 22:14
musi być smaczne;)
cooked 21.01.2015 15:53
coś dobrego
Zdzisław 21.01.2015 15:43
takie słodkości bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak