Szybki krem cytrynowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • cukier

    12.5 dkg
  • sok z cytryny

    2 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    0.8 dkg
  • skórka cytrynowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić wrzącą do 60m. Cytryny umyć, poprzekrawać na pół, odkroić kilka krążków do dekoracji, z reszty cytryny wycisnąć sok i skórkę dobrze rozetrzeć. Ubić pianę, do żółtek wlać ostudzoną żelatynę ciągle mieszając. Do tężejącej masy dodać pianę z białek i lekko wymieszać. Udekorować cytryną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 28.01.2012 08:16
extra przepis i na prawd? szybki :)
Katarzyna/kate1980 08.06.2011 21:24
pyszny
ela16 07.05.2011 11:43
fajne
Juleczka20 16.04.2011 08:30
super
Małgorzata113 09.04.2011 10:29
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat