Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki Kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4
bigos 300 gram
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki Kapuśniak

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w średnią kostkę.

W dość dużym garnku zagotować około 1,5 litra wody i rozpuścić w niej kostki bulionowe.
Do bulionu wrzucić ziemniaki i gotować, aż zrobią się miękkie.
Na samym końcu dodać bigos i całość dokładnie wymieszać, jeszcze przez moment podgrzewać.
Zupę można doprawić dowolnymi przyprawami według uznania.

Kapuśniak można podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 28.01.2014 00:16
ekspresowa zupka
Mati13 19.12.2013 14:13
smacznie ..
IwonaDD 19.11.2013 16:55
pyszny kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak