SZYBKI BARSZCZ WIELKANOCNY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    0,5 kg
  • kiełbasa śląska

    0,5 kg
  • jaja na twardo

    8 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sól

  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • czosnek

    5 ząbków
  • Chrzan śmietankowy Smak

    4 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Ziele angielskie całe Prymat

  • rzeżucha

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Na gotującą się wodę wrzucić boczek, listki laurowe, ziele, sól i pieprz. Gotować ok pół godziny a następnie dodać chrzan, obrane ząbki czosnku (można je przepuścić przez praskę), majeranek (ja daję dużo). Kiełbasę pokroić w plastry lub pół plastry dodać do wywaru. Całość gotować ok 15 min. Doprawić przyprawami, dodać gotowy barszcz z butelki (lub torebki), zagotować. Na koniec całość zabielić śmietaną.

2/ Jajka obrać, pokroić na kawałki i dodać do barszczu. Przed podaniem można posypać rzeżuchą.

katerinaJ
Przepis dla zapracowanych, dlatego proponuję użyć gotowego barszczu z butelki lub torebki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 26.03.2015 18:46
Pyszny barszczyk!
cooked 26.03.2015 15:26
idealny na wielkanocny stół
gosia56 26.03.2015 15:10
super zurek;)
Agnieszka-87-25 26.03.2015 15:05
uwielbiam taki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat