Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki barszcz czerwony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 litr
buraki czerwone 500 gram
kiełbasa wiejska 2-3 kawałki
Barszcz biały 1 opakowanie

Porada

Z ugotowanych buraków można zrobić burgery buraczane :)

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki barszcz czerwony

Wywar warzywny wlewamy do garnka. Buraki obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wkładamy do wywaru i gotujemy ok. 5 minut. Odcedzamy buraki, wrzucamy kiełbasę w kawałku lub pokrojoną w kostkę. Barszcz biały mieszamy w szklance wody i dodajemy do gotującego się wywaru. Gotujemy jeszcze ok. 2-3 minuty i gotowe :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 19.04.2015 13:34
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak