Szybka zupa marchwiowa

Szybka zupa marchwiowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar warzywny

    1 litr
  • marchew młoda

    1 pęczek
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szybka zupa marchwiowa

Marchew i cebulę obieramy i kroimy w plastry.Cebulę podsmażamy na maśle, tak aby się zeszkliła,dodajemy marchew, jak puści sok wrzucamy całość do gorącego wywaru. Gotujemy na miękko, doprawiamy i posypujemy natką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat