Szybka szarlotka z kruszonką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • otręby owsiane

    2 szklanka
  • masło

    1 kostka
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    0,5 szklanka
  • cynamon Prymat

    1 łyżka
  • jabłko kwaśne

    6sztuka kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Blaszkę wysmarować masłem i wysypać otrębami. Na otręby zetrzeć mocno schłodzone masło (1/3 kostki) na tarce o grubych oczkach. Na tak przygotowany spód zetrzeć jabłka i oprószyć je cynamonem. Przygotować kruszonkę: mąkę i cukier wysiekać z pozostałym masłem, aż powstaną małe grudki. Posypać mimi jabłka. Piec w 170 stopniach [przez ok 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 03.04.2013 22:16
bardzo smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat