szybka porterówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porter

    1 szklanka
  • cukier

    70 dkg
  • spirytus

    1 szklanka
  • wanilia

    1 laska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porter gotujemy z cukrem i przekrojoną wzdłuż laską wanilii,zdejmujemy z ognia przykrywamy i studzimy.Do ostudzonego porteru wlewamy powoli spirytus,mieszamy i filtrujemy a następnie wlewamy do butelki.Nadaje się do picia już po tygodniu.Fajna słodka wódka ,podajemy ją w małych kieliszkach bo jest bardzo mocna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 22.12.2011 14:08
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat