Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka pomidorowa pasta z makreli (w puszce)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela w puszce 170 g w sosie pomidorowym (filety)
ketchup łagodny 3 czubate łyżeczki
szczypiorek 2 łyżki posiekanego
jajko 3 sztuki M
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka pomidorowa pasta z makreli (w puszce)

Filety z makreli wyciągamy z puszki (bez sosu) i przekładamy do miseczki.

Jajka gotujemy na twardo. Następnie tniemy je w kosteczkę i dodajemy do ryby.

Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek, ketchup (około 3 czubate łyżeczki) i sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy, próbujemy.

Jeśli uznamy, że nasza pasta jest za sucha można dodać więcej ketchupu.

Podajemy z ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 18.10.2016 20:11
Dziękuję :)
benka 18.10.2016 17:28
lubię takie pasty na bułeczce
Aleksandra/Olcia 18.10.2016 17:24
dobra na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak