Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka polewa z białej czekolady

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Szybka polewa z białej czekolady to przepis składający się z zaledwie kilku składników. Warto go zapisać, bo nigdy nie wiadomo kiedy po niego sięgniecie. 

Składniki:

czekolada biała 2 tabliczki
śmietana kremówka 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 paczka
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka polewa z białej czekolady

Polewa z białej czekolady to świetny dodatek, którym wzbogacicie Wasze desery nie tylko o słodki smak ale również piękny element dekoracyjny. Podczas przygotowywania polewy należy pamiętać i ciągłym jej mieszaniu i dekorowaniu deserów jak jeszcze polewa będzie gorąca. Wtedy macie pewność, że będzie ona plastyczna i udekorujecie nią ciasto w taki sposób, jaki tylko Wam się zamarzy.

Połamać na kawałki czekoladę i rozpuścić w gorącej śmietanie dodając cukier puder i cukier waniliowy.

Polać ciasto póki polewa jest gorąca.

Więcej przepisów na inne polewy znajdziecie w serwisie Doradca Smaku -> PRZEPISY 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak