szybka kremówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2 szt
  • mleko

    2,5 szkl
  • cukier

    3,4 szkl
  • żółtka

    5 szt
  • cukier wanilowy

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

upiec 2 caista francuskie. Mleko zagotowac z cukrem. Do przesianej mąki dodać jajka i wymieszać. Wlać do gotującego sie mleko gotować aż zgęstnieje.Przełożyć upieczone ciasta. Posypać cukrem pudrem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aga130982 18.02.2012 09:26
pycha
artur7 17.02.2012 06:48
pyszne
[email protected] 11.02.2012 16:30
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat