Szybka konfitura z borówki amerykańskiej lub jagód

Szybka konfitura z borówki amerykańskiej lub jagód

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borówka amerykańska

    1 kg
  • cukier

    350-400 gram
  • konfitur-fix

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Borówki/jagody należy umyć i przebrać.
Następnie owoce przesypać do garnka i dokładnie wymieszać z cukrem oraz środkiem żelującym.
Całość mieszając - doprowadź do wrzenia i gotować przez 2-3 minuty.
Gorącą konfiturę przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i odstawić do góry dnem - do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Diana Rusiłowicz

03.09.2017 17:47
Dziękuję i polecam.

gusia1000

01.09.2017 10:42
Warto taką robić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat