Szybka grzybowa ;-)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

  • grzyby suszone

  • kostki rosołowe

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • pieprz

  • sól

  • mąka

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udko myjemy, zalewamy zimną wodą i gotujemy.

W międzyczasie grzybki zalewamy gorącą wodą by zmiękły i kroimy. (nie jest to konieczne, czasami wrzucam grzybki od razu)

Zbieramy szumowiny i dodajmy grzybki, liść laurowy, ziele angielskie oraz kostki rosołowe (najlepiej bulion grzybowy).

Gotujemy wszystko.

Gdy mięso i grzybki już są ugotowane, zaprawiamy zupę mąką.

Gotujemy chwilę i zabielamy śmietaną.

Gotowe ;-)

Zupa najlepsza jest z makaronem.

Smacznego ;-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 27.08.2012 12:50
Lubię.
edita15 16.08.2012 19:04
to jest to!
tom 16.08.2012 19:01
pycha
Anio?eczek 16.08.2012 18:57
lubię taką :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat