Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udka kurczaka
-
grzyby suszone
-
kostki rosołowe
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
ziele angielskie
-
pieprz
-
sól
-
mąka
-
śmietana
Przepis i sposób przygotowania Szybka grzybowa ;-)
W międzyczasie grzybki zalewamy gorącą wodą by zmiękły i kroimy. (nie jest to konieczne, czasami wrzucam grzybki od razu)
Zbieramy szumowiny i dodajmy grzybki, liść laurowy, ziele angielskie oraz kostki rosołowe (najlepiej bulion grzybowy).
Gotujemy wszystko.
Gdy mięso i grzybki już są ugotowane, zaprawiamy zupę mąką.
Gotujemy chwilę i zabielamy śmietaną.
Gotowe ;-)
Zupa najlepsza jest z makaronem.
Smacznego ;-)
Komentarze (4)