Szybka czarna babka

Szybka czarna babka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • margaryna

    1/2 kostki
  • kakao

    1 łyżka
  • dżem

    1 łyżka
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    2 szklanki
  • jajko

    1
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

margarynę ,mleko,kakao,dżem,cukier,wymieszać i podgrzewać ,doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając.Wszystko ostudzić,potem dodać mąkę,jajko i sodę,rozpuszczona w odrobinie ciepłej wody.Całość zmiksować,wylać do formy babkowej i upiec

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

15.05.2012 17:32
mniam mniam;)

kuklik

14.05.2012 15:05
pycha

Ewa111

14.05.2012 13:17
wystarczy pół godziny w temperaturze 180 stopni,ja mam taką okrągłą ,niedużą foremkę

fictor123

05.05.2012 16:56
smaczna

SmacznaPyza

27.04.2012 21:58
czarna z jedną łyżką kakao? jaka forma, ile i w jakiej temperaturze piec?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat