Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka babka mojej mamusi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
margaryny 250 g.
cukru 1 szkl.
mąki pszennej 1 szkl.
mąki kartoflanej 3/4 szkl.
proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao dowolnie
mak dowolnie

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka babka mojej mamusi

Ubić całe jaja z cukrem dodając partiami wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Można dodać kakao do całości lub połowy lub szklankę maku bez mielenia. Piec 50 min. W temp. 160C. to ciast nadaje się też pod owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 04.05.2013 10:45
rzeczywiście szybkie do zrobienia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak