Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szwajcarski tatar

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa
500 g
kapary całe Smak
2 łyżki
cebula
1 szt
natka pietruszki
1/2 pęczka
korniszony
6-8 szt
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
majonez
2 łyżki
ketchup
2 łyżki
tabasco
kilka kropli
sos worcester
kilka kropli
koniak
1 łyżka
sok z cytryny
1 łyżka
olej rzepakowy
1 łyżka
żółtko jajek
2 szt
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szwajcarski tatar

Kroki postępowania

1
Polędwice mielimy w maszynce. Kapary, natkę pietruszki, cebulę i korniszony bardzo drobno siekamy.
Krok 1 - Szwajcarski tatar foto
2
Do miski wlewamy musztardę, majonez i ketchup, mieszamy, dodajemy żółtko, tabasco i sos worcester, ponownie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy pozostałe składniki, koniak, sok z cytryny i olej rzepakowy. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Mięso przekładamy małymi porcjami do sosu jednocześnie dokładnie mieszając. Na koniec dodajemy poszatkowane warzywa i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Szwajcarski tatar foto
3
Podajemy z tostami.
Krok 3 - Szwajcarski tatar foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 20.08.2013 20:33
nigdy nie jadłam, trzeba wypróbować
marta1221 20.08.2013 20:07
nigdy nie jadłam tatara nie mogę się przekonać do tego surowego mięsa choć słyszałam że jest bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak