Szwajcarski tatar

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    500 g
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • korniszony

    6-8 szt
  • musztarda

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • ketchup

    2 łyżki
  • tabasco

    kilka kropli
  • sos worcester

    kilka kropli
  • koniak

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • żółtko jajek

    2 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szwajcarski tatar foto
Polędwice mielimy w maszynce. Kapary, natkę pietruszki, cebulę i korniszony bardzo drobno siekamy.
Krok 2 - Szwajcarski tatar foto
Do miski wlewamy musztardę, majonez i ketchup, mieszamy, dodajemy żółtko, tabasco i sos worcester, ponownie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy pozostałe składniki, koniak, sok z cytryny i olej rzepakowy. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Mięso przekładamy małymi porcjami do sosu jednocześnie dokładnie mieszając. Na koniec dodajemy poszatkowane warzywa i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Szwajcarski tatar foto
Podajemy z tostami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pycia9 20.08.2013 20:33
nigdy nie jadłam, trzeba wypróbować
marta1221 20.08.2013 20:07
nigdy nie jadłam tatara nie mogę się przekonać do tego surowego mięsa choć słyszałam że jest bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat