Szpinakowe tagiatelle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagliatelle

    400 gram
  • szpinak mrożony

    450 gram
  • smietana 18%

    200 ml
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • rokpol

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzac troszkę oliwy z oliwek i odparować na niej szpinak, następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso pokroić w drobną kostkę, zrumienić na drugięj patelni dodać cebulę pokrojoną w półtalarki, przełożyć do szpinaku, wlać śmietanę, dusić na wolnym ogniu. Na koniec dodać makaron ugotowany al dente i ser pokrojony w kostkę, dusić jeszcze chwilę, przyprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiek 22.01.2013 21:57
wygląda pysznie
Betka 23.04.2012 19:19
ciekawy przpepis;))
banditka 17.11.2011 09:20
super
gosia561 28.09.2011 02:29
muszę wypróbować
Ewa6274879 27.09.2011 23:08
smacznie brzmi i fajnie się prezentuje :)
1j1o1l1a1 27.09.2011 22:55
wykwintne to szpinakowe danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat