Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinakowe kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 70 dag.
szpinak mrożony 75 dag.
mąka pszenna 50 dag.
jajko 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka
mąka pszenna do podsypania

Przepis i sposób przygotowania na: szpinakowe kopytka

Ziemniaki obrać.Umyć.Ugotować we wrzącej,osolonej wodzie pod przykryciem.Odcedzić.Przekręcić przez maszynkę.Przełożyć na stolnicę.Dodać rozmrożony szpinak,jajka,mąkę.Dodać pieprz i sól do smaku.Wyrobić ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji.Stolnicę posypać mąką.Ciasto podzielić na około 4 części.Z ciasta formować wałeczki o średnicy ok.2 cm i dł. ok. 5 cm.Gotować we wrzącej,osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez około 2-3 min. od momentu wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 21.11.2013 20:41
Smaczny przepis
Lemon 14.12.2012 13:56
bardzo je lubię
kasiek 14.12.2012 13:33
ciekawe te kopytka
pierniczkowo 14.12.2012 12:19
bardzo dobre:)
Laila2786 14.12.2012 11:59
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak