Szpinakowa z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • ziemniaki

    4-5 szt
  • marchew

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • śmietana -procentowa

    1 szklanka
  • mąka

    1-2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i seler obieramy ze skorki i ścieramy na grubej tarce, ziemniaki obieramy i kroimy w gruba kostkę- zalewamy woda i dodajemy kostki rosołowe- gotujemy do miękkości.
Do zupy dodajemy szpinak- doprowadzamy do wrzenia.
W śmietanie rozprowadzamy make- wlewamy do zupy, mieszamy i chwilkę gotujemy.
Przyprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 22.02.2015 09:09
takiej jeszcze nie jadłem,ciekawa
kanu83 06.11.2013 20:18
smaczna zupka
m1monika 04.10.2013 12:06
smaczna :-)
Krystyna32 02.10.2013 14:49
pyszna zupka
SmakolykiJoanny 30.09.2013 19:16
O pomysłowa zupka :)
Ela_K 30.09.2013 17:58
Fajna zupa można jeszcze dodać serek topiony śmietankowy do niej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat