Szpinakowa tarta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • masło

    1/2 kostki
  • jajko

    1 szt
  • sól, pieprz

  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • ser lazur

    1 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • śmietana

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z maki, masła i jajka zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na min godzinę lub do zamrażalnika. Blaszkę na tartę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem. Nakłuć widelcem i upiec w 180 stopniach ok 20-30 minut. Szpinak włożyć do garnka, dodać czosnek i dusić razem.Przyprawić do smaku. Doprawić śmietaną i jeszcze chwilę dusić. Po upieczeniu ciasta wyłożyć na nie plasterki sera, zalać szpinakiem i włożyć do piekarnika jeszcze na 15 minut. Kroić i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 27.12.2012 20:54
ciekawy pomysł
Ewelina45 26.03.2011 10:36
muszę spróbować bo nigdy nie jadłam
Ewelina45 26.03.2011 10:36
muszę spróbować bo nigdy nie jadłam
Ewelina45 11.03.2011 10:05
super
Edyta38 19.01.2011 16:38
super
RenataZ-et 07.11.2010 18:15
Tarta z serem i szpinakiem, rewelacja!!
Kate131 07.11.2010 11:22
uwilebiam takie tarty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat